Tarvitsetko kotitalkkaria tai vielä vähän enemmän?

Kotitalkkari-termi lienee tullut tutuksi ainakin useimmille kesämökkiläisille, joille kotitalkkarit tarjoavat paikallisia palveluita lumitöiden, klapihommien ja pikkuremonttien muodossa.

Kotitalkkari-idea on sittemmin levinnyt laajemmin myös omakotiasujien ulottuville. Kotitalkkareilla teetetään esimerkiksi lehtien haravointia, nurmikon leikkausta ja lumitöitä.

Usein kotitalkkari tilataan, kun tarve on kiireellinen tai jos oma aika ei riitä tai oma terveystilanne muuttuu. Monien kohdalla työllistäjinä ovat omat vanhemmat, joilta alkavat voimat tai osaaminen loppua kotona asumiseen.

Näissä em. tilanteissa saattaa olla työlästä ja turhauttavaa soitella kaikkia kotitalkkarinumeroita läpi, että josko ehtisit heti huomenna auttamaan ja osaatko tehdä sitä tai tätä, entä löytyykö kalustoa tai työkaluja.

Kotitalkkarin pitää mieluiten olla henkilö, johon voit luottaa ja joka tuntee kohteen jo entuudestaan, kun soitat hänelle. On paljon helpompi asioida tutun kanssa, jolloin tiedät jo soittaessasi, minkälaista palvelua tulet saamaan.

Kehitelläänpä ajatusta vähän eteenpäin.

Nurmikko kasvaa eniten kesällä, lunta sataa etenkin talvella, haravointitarve osuu yleensä syksylle, terassin kunnostusta on yleensä keväällä, öljykattila on huollettava ja puhdistettava kerran vuodessa, ilmanvaihtokoneen suodattimet on vaihdettava kaksi kertaa vuodessa, talon pitää pysyä asutun näköisenä myös lomareissujen aikana jne., jne.

Nämä asiat voi paketoida yhdeksi kokonaisuudeksi. Jos kotitalkkarin osaaminen riittää tai käytetään oikeita yhteistyökumppaneita, voi samaan pakettiin paketoida rakennuksen elinkaaren optimointia laajemminkin. Silloin pystytään myös ennakoimaan tulevia remonttitarpeita ja vältetään kiinteistön vaurioita sekä yllättäviä kustannuksia.

Halusitpa palvelua sitten itsellesi tai vanhemmillesi, voidaan edellä mainittuja asioita paketoida kiinteän kuukausiveloituksen muotoon. Silloin takaat itsellesi lisää vapaa-aikaa ja huolettomuutta hallituin kustannuksin. Kotitalousvähennyksen (50%) saat itsellesi tai vanhemmillesi ostamistasi palveluista. Muutaman kympin kuukausikustannuksella saat jo paljon palvelua ja vastuunottoa kiinteistöllesi.

Kiinnostuitko?

Lisää aiheesta löytyy esimerkiksi osoitteesta www.promisa.fi.

Ollaan yhteyksissä!
T:Mika

Promisa Oy, Mika Huttunen, P. 010 338 0200 tai sähköpostilla info@promisa.fi