Kiinteistönhoidossa on oltava hereillä

Kuten edellisessä blogissani huolenpitoon laitetuista euroista totesin, ei kiinteistönhoidossa pelkällä kestopinnoituksella pärjätä.

Hyvin tehtyä talon pintojen maalausta voi tietysti verrata auton kestopinnoitteeseen. Siltä osin kiinteistön omistajalle on tarjolla huolettomia vuosia.

Kiinteistönhoidossa on kuitenkin paljon muitakin kohteita, joiden kunnonvalvonta tai huoltaminen on välttämätöntä turvallisen ja huolettoman asumisen varmistamiseksi.

Rutiininomaisia huoltokohteita ovat esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaihdot, palovaroittimien paristojen vaihdot, sadevesijärjestelmän puhdistaminen, liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistaminen sekä öljylämmityskattilan huolto ja puhdistaminen.

Omakotiasujan vapaa-ajalle on monta ottajaa

Rutiinitöiden lisäksi on vuodenaikojen vaihteluun perustuvia töitä. Näitä ovat esimerkiksi haravointi, aurausmerkkien laitto, grillin asennus- ja siirtotyöt sekä puutarhakalusteiden ja terassien huoltaminen/öljyäminen.

Omakotiasujalle on siis paljon työtä tarjolla. Tämän kaiken päälle tulee vielä satunnaisia rikkoutumisia sekä isompia remonttitarpeita.

Uutuutena nyt tarjolla on myös pientaloisännöintiä, joka antaa sinulle mahdollisuuden valita, mihin vapaa-aikasi ja eurosi käytät.

Pientaloisännöinnissä voit ulkoistaa haluamasi osan kiinteistönhoitotehtävistä ja vastuuttaa isännöitsijää olemaan hereillä ja seuraamaan talon tilaa jatkuvasti.  Tällä toimintamallilla vältetään ikävät yllätykset ja kiinteistösi arvosta pidetään huolta.

Kiinteistönhoitotyöt ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä. Olet oikeutettu kotitalousvähennykseen, vaikka työ kohdistuisi vapaa-ajan asuntoosi tai esim. vanhempiesi asuntoon.

Lue lisää www.promisa.fi ja seuraa facebook/promisa1994.

Seuraavassa blogissani käsitellään lämmitysjärjestelmän uusintaan liittyviä haasteita. Kannattaa seurata!

 

_MG_1406+(3).jpg

 

 

Terveisin Mika Huttunen

Puh. 0103380200
info@promisa.fi